Talousneuvolat

Talousneuvolassa annetaan kansalaisille matalan kynnyksen moniammatillista talousneuvontaa ilman ajanvarausta. Talousneuvolassa Ulosottolaitoksen asiantuntija neuvoo ulosottoon liittyvissä kysymyksissä yleisesti, eikä ota kantaa yksittäisen kansalaisen asioihin.

Asiakkaan palvelu Talousneuvolassa on anonyymiä. Asiakas voi kuitenkin halutessaan kertoa henkilöllisyytensä, jolloin hänen ulosottoasioitaan voidaan hänen suostumuksellaan tarkastella Ulosottolaitoksen tietojärjestelmästä.

Jokaisessa Talousneuvolassa on mukana vähintään Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan edustaja. Useilla paikkakunnilla yhteistyöhön on saatu myös sosiaalitoimi, seurakunta tai Kela.

Talousneuvolat saivat alkunsa ulosoton ja talous- ja velkaneuvonnan yhteisestä Ennakoivan talousneuvonnan hankkeesta (vuosina 2019–2021). Hankkeen tavoite oli lisätä kansalaisten talousosaamista ja ehkäistä ylivelkaantumista sidosryhmäyhteistyön avulla.

Huomaathan, että hyvinvointialueisiin siirtymisen myötä osa Talousneuvoloiden verkkosivuista on vielä kesken. Linkkejä päivitetään tälle sivulle sitä mukaa kuin alueet päivittävät verkkosivujaan Talousneuvoloiden osalta. Pahoittelemme puuttuvista linkeistä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Talousneuvoloita:

Espoo , myös puhelimitse

Helsinki

Hyvinkää

Hämeenlinna

Iisalmi , myös puhelimitse

Imatra

Joensuu

Jyväskylä

Kajaani , myös puhelimitse

Kokkola , myös puhelimitse

Kotka

Kouvola

Kuopio , myös puhelimitse

Lahti , myös puhelimitse

Lahti, nuoret

Lappeenranta

Lempäälä , myös puhelimitse

Lohja

Mikkeli

Oulu , myös puhelimitse

Raisio

Rauma

Riihimäki

Rovaniemi

Salo

Savonlinna , myös puhelimitse

Seinäjoki , myös etäyhteydellä

Tampere , myös puhelimitse

Turku

Uusikaupunki

Vaasa , myös puhelimitse

Varkaus

‍Ulosottolaitos ei vastaa linkittämiensä palvelujen sisällöistä.

Julkaistu 25.9.2023